Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Groothandelsgebouw te Rotterdam

Al meer dan 10 jaar lekkages!

Dat was de klacht waarvoor Groothandelsgebouwen N.V. ons benaderde. Tijdens inspectie bleek het om een PVC dakbedekking te gaan, waarop later door een hovenier een groendak aangebracht was.

Wij konden op een aantal plaatsen zien dat er al vaker reparaties uitgevoerd waren, klaarblijkelijk zonder resultaat. Om het dak te kunnen inspecteren was het nodig het groendak te verwijderen. Wij hebben om de gebruikers van het pand te ontlasten het groendak op een zaterdag verwijderd en ook direct de lekkages opgespoord en direct gerepareerd. Uiteindelijk bleek de hovenier tijdens het aanbrengen van het groendak op meer dan 20 plaatsen de dakbedekking beschadigd te hebben.
Door de langdurige lekkages was het complete dak verzadigd. De enige mogelijkheid was nog slopen. Gezien de beperkte ruimte en het intensieve gebruik door de huurders was dit een flinke logistieke uitdaging. Uiteindelijk hebben wij het vervangen van het dak in vier weekeinden weten te realiseren voor onze klant.

Er is voor gekozen om na het slopen een 4 mm dikke APP dampremmer aan te brengen. Vervolgens is hier overheen een isolerende afschot-isolatiemortel aangebracht. Om het geheel duurzaam waterdicht te houden hebben wij hierover een robuuste onderlaag van 4 mm APP aangebracht en een Derbigum 446K14 4 mm. Deze toplaag heeft een bewezen levensduur van meer dan 35 jaar, onze klant kan dus weer aardig wat jaren vooruit.
Om het geheel in steil af te werken hebben we nog een mooie beloopbare afwerking aangebracht van luxe dreentegels, waardoor het dak nu ook door voor huurders begaanbaar is geworden.

Eerlijk is eerlijk het resultaat mag er zijn!.

Gebruikersdak

Nederland kampt met een chronisch gebrek aan gebruiksruimte.

Platte daken kunnen daarvoor een oplossing bieden, omdat ze in beginsel méér functies kunnen hebben dan alleen bescherming van de onderliggende ruimten.

Meer over gebruikersdak

Renovatie

Bij renovatie is veel kennis nodig over bestaande constructies en gebruikte materialen. Door het delen van kennis over de materialen, ontwikkelingen en uitvoeringsaspecten is onze organisatie beter in staat om renovatiewerk kundig uit te voeren.

Meer over renovatie